Portfolio / Aminata Grut

Aminata Grut är en av de UX Designers som kan gå in som behovsanställd i projektet. Här hittar du en del av hennes portfolio. För större arbeten kan Digiteach ta in fler utvecklare och designers och samarbeta med fler experter på digitalisering.

Aminata är en erfaren konceptutvecklare som kan arbeta med user experience design, servicedesign, interaktion, användbarhet, användarvänlighet och digitala röst-/texttjänster (conversational design) för chatrobotar. Hon har breda språkkunskaper och har sedan tidigare en lång bakgrund som radiojournalist och inläsare av talböcker.
För några år sedan (2016) började hon vidareutbilda sig i Frontend Development, UX-Design och UX-Writing, genom Changemaker Educations, Hyper Island och UX Writing Academy. Hon har också utbildat sig i agila arbetsmetoder och haft uppdrag som agil coach (scrum master) i en startup hos innovationshubben Norrsken.

På bilden härunder i arbete som UX-writer för Bonnier Broadcastings UX-team.

Downloads: CV/English (ask me)
More about me: https://linktr.ee/amgrut

Visuell portfolio: Scrolla nedåt och klicka på bilderna!
Arbetsprover: UX-Writing Text, radio, podcast, mm, Contently

Utbildning: UX-Design (Hyper Island). UX-Writing (UX Writing Academy). Frontend Development (Changemaker Educations). Användbarhetsdesign/UX (Informator), Journalistik (JMK, Skurups Journalistlinje). Grafisk form (Grafiska yrkesskolorna). Juridik, Sociologi (Stockholms universitet). Arabiska (Umeå universitet). mm.
Erfarenhet: Arbete som konsult/frilans i eget företag 1990-2019, för media, stat, kommuner, organisationer och kommersiella företag, samt som projektledare/producent inom scenproduktion, konferenser och event. Under perioden 1984-2020 också många korta uppdrag för en rad olika redaktioner, däribland återkommande för Sveriges Radio, Dagens Industri, DN, TV4, Gotlands Tidningar, SAF-tidningen, samt SvD, Metro och SVT.
Karriärbyte: Ny inriktning mot UX och frontend 2016 • Fler detaljer på Linkedin.
Nuläge: Timanställd hos SMARTse AB, för arbete med UX, digital design och programmering.

Boka möte med Aminata: https://calendly.com/aminata-grut#

……


UX DESIGN

• Exempel på tidigare UX-arbete, för Sveriges Radio, Riksförbundet Attention, Bonnier Broadcasting mfl. Bland det Aminata gjort: Interaktiv grafik optimerad för mobil. Projektledning för uppdatering av backend, webbshop och bättre tillgänglighet. Analysarbete. Kartlagt användarresor, ökat antalet besökare på sajt, följare på FB, mm. Designat onboarding och win-back av tidigare medlemmar med hjälp av sms, lokala kampanjsidor mm. Fler exempel under rubrikerna “UX-research” samt “Webdesign” längre ner på sidan. Klicka på bilden för mer info.


UX WRITING

• Exempel på texter, ordbilder, flöden mm, från Bonnier Broadcasting, mfl. Bland annat UX-writing/copy på fyra språk för ”GDPR-sida“, Onboardingflöden och dialoger med empati för användaren. Facilitering av workshops, ansvar för tonalitetsprojekt, dokumentation av användbarhetstester, mm. Klicka på bilden för mer info.


UX RESEARCH

• Kvantitativ och kvalitativ research, user stories, user journeys, surveys mm, som legat till grund för ändringar, justeringar och förbättringar på webbplatser och i appar. Målen har exempelvis varit att uppnå högre grad av konvertering, att få besökarna att stanna längre på webbplatsen och att öka antalet besök. Klicka på bilden för mer info.


WEBDESIGN | SAJTBYGGE

• Exempel på olika webbsidor Aminata byggt åt kunder / användare, främst i WordPress. Bygge av sidorna har oftast skett parallellt med upplägg av en digital strategi för kundens digitala närvaro och långsiktiga mål, utbildning i WordPress och support. Flera kunder har varit återkommande. Klicka på bilden för mer info.

.


VOICE UX | CONVERSATIONAL DESIGN

• UX för voice och conversational design (design av tonalitet, ordval mm) för chatbotar och andra textbaserade tjänster. Klicka på bilden för mer info.


UX FOR ROBOTICS

• UX för sociala tredimensionella robotar omfattar både rörelser, mimik och tal. UX för tvådimensionella robotar kan omfatta både röst (tal) och text. Aminata har testat båda. Klicka på bilden för mer info.


WORKSHOPS

• En rad olika typer av workshops och föreläsningar kring design, organisation och struktur. Deltagarantal: allt från några få personer till ett hundratal. Klicka på bilden för mer info.


WEBBPROJEKT & EVENT | HELHETSANSVAR

• Exempel på projekt där Aminata varit genomförare av allt – från producentansvar för scenprogram och volontärer under ett event, till ansvar för UX, bygge av sajt + content. Klicka på bilden för mer info.GRAFISK DESIGN | ILLUSTRATION

• Exempel på arbete med bilder och formgivning för olika företag. Aminata arbetar främst i Photoshop, InDesign och Illustrator men kan också arbeta i tex. Quark XPress, samt använder Adobes appar på telefonen. Klicka på bilden för mer info.


FOTO & VIDEO | VR/AR

• Exempel på arbete med bilder, foto och video för olika uppdragsgivare. Aminata arbetar främst i Photoshop, InDesign och Illustrator, samt i Premier Pro, Premier Rush och Adobe Spark. Här finns länkar till filmer och animationer för sociala medier, manus, VR-film, stillbilder och pressbilder för media och andra uppdragsgivare. Klicka på bilden för mer info.


OBS! Sidan uppdateras kontinuerligt med nytt material.
Äldre portfoliosidor:

På svenska.
In English.