Mer om Aminata

Aminata Grut är en erfaren konceptutvecklare som arbetar med design av gränssnitt och användarupplevelse, interaktion, research, samt tester av användbarhet och tillgänglighet. Hon har också arbetat som UX Writer och med AI-drivna digitala röst-/texttjänster för chatrobotar (conversational design). Hon är utbildad i agila arbetsmetoder som Scrum, Kanban och SAFe, medlem i Interaction Design Foundation, samt styrelsemedlem i STIMDI, Sveriges tvärvetenskapliga intresseförening för människa-datorinteraktion. Hon har breda språkkunskaper och en lång tidigare bakgrund som radiojournalist, programledare för nyhetssändningar och podcasts, radioproducent, redigerare, samt inläsare av talböcker.

På bilden härunder i arbete som UX-writer för Bonnier Broadcastings UX-team.

Downloads: CV/English (ask me)
More about me: https://linktr.ee/amgrut

Visuell portfolio: Scrolla nedåt och klicka på bilderna!
Arbetsprover: UX-Writing • Text, radio, podcast, mm, Contently

Utbildning: UX-Design (Hyper Island)UX-Writing (UX Writing Academy)Frontend Development (Changemaker Educations)Användbarhetsdesign/UX (Informator)
Journalistik (JMK, Skurups Journalistlinje)Grafisk form (Grafiska yrkesskolorna)
JuridikSociologi (Stockholms universitet)Arabiska (Umeå universitet). mm.

Erfarenhet: Under perioden 1984-2020 många korta samt återkommande uppdrag för olika redaktioner och mediehus, som Sveriges Radio, Dagens Industri, DN, TV4, Gotlands Tidningar, SAF-tidningen, SvD, Metro och SVT. Konsult/frilans i eget företag 1990-2019, för media, stat, kommuner, organisationer och kommersiella företag med digital design och information, samt som projektledare/producent inom scenproduktion, konferenser och event. Även uppdrag som agil coach i en startup hos innovationshubben Norrsken.
Karriärbyte: Ny inriktning mot UX och frontend 2016 • Fler detaljer på Linkedin.
Nuläge: Har avslutat drygt två års arbete för konsultfirman Zington. Timanställd av projektet Digiteach hos SMARTse AB, för arbete med UX Design, UX Writing, Webbdesign, Frontend, skrivande och redigering.

Boka möte med Aminata: https://calendly.com/aminata-grut#