Om oss

Vår mission är att med hjälp av digitala lösningar göra världen lite bättre, den digitala världen lite mänskligare och dig lite bättre digitalt utrustad.

Digiteach.se är ett projekt som drivs genom kooperativa SMART Production House. Målgrupp är framför allt kulturarbetare, kulturprojekt, organisationer och småföretag som behöver hjälp med att utveckla och underhålla sina digitala plattformar.

Aminata Grut arbetar som behovsanställd med projektet. För större arbeten kan vi ta in fler utvecklare och samarbeta med fler experter på digitalisering.

Aminata är en erfaren konceptutvecklare som kan arbeta med user experience design, servicedesign, interaktion, användbarhet, användarvänlighet och digitala röst-/texttjänster (conversational design) för chatrobotar. Hon har breda språkkunskaper och har sedan tidigare en lång bakgrund som radiojournalist och inläsare av talböcker.
För några år sedan (2016) började hon vidareutbilda sig i Frontend Development, UX-Design och UX-Writing, genom Changemaker Educations, Hyper Island och UX Writing Academy. Hon har också utbildat sig i agila arbetsmetoder och haft uppdrag som agil coach (scrum master) i en startup hos innovationshubben Norrsken.
På bilden härunder i arbete som UX-writer för Bonnier Broadcastings UX-team.