Om oss

Vår mission är att med hjälp av digitala lösningar göra världen lite bättre, den digitala världen lite mänskligare och dig lite bättre digitalt utrustad.

Digiteach.se är ett projekt med inriktning mot dataprogrammering, webbunderhåll, UX och digital design, som drivs av kooperativa Smart Production House. Målgrupp är framför allt kulturarbetare, kulturprojekt, organisationer och småföretag som behöver hjälp med att utveckla och underhålla sina digitala plattformar.

Aminata Grut arbetar nu som behovsanställd med projektet. Vid behov kan vi snabbt ta in fler utvecklare och samarbeta med andra experter på digitalisering.

Aminata har lång bakgrund som journalist, inom framför allt radio. Hon är insatt i villkoren kring kulturproduktion och är en erfaren konceptutvecklare. Hon har breda kunskaper i språk och har arbetat med digital design för webb, interaktion, användbarhet, användarvänlighet (UX) och digitala rösttjänster (sk conversational design). Hon har jobbat som agil coach i startups på innovationshubben Norrsken (efter att ha läst en kurs till Scrum Master) och som inläsare av talböcker. Under 2018-2019 hade hon uppdrag som Digital Utvecklingsredaktör och Webmaster för Riksförbundet Attention med ansvar för alla digitala plattformar. Under 2019-2020 har hon arbetat för Sveriges Radio Play redaktionell utveckling. Hon har också vidareutbildat sig i Frontend Development och UX-Design. På bilden härunder i arbete som UX-writer för Bonnier Broadcastings UX-team.