UX-design

Här följer några exempel på UX-design av Aminata för olika uppdragsgivare. Eftersom arbetsproverna i portfolion är indelade i olika kategorier finns det också UX-arbete att titta på under rubrikerna “Webdesign” samt “UX-research“.


zlatan ibrahimovic

UX-projekt för SR (2019-2020). Här interaktiv grafik för Radiosportens Jerringpris. Design av interaktivitet, grafik och gränssnitt. Optimerat för mobil. Aminatas mallar gjordes för priset 2019, men lever kvar och har återanvänts (med något modifierade CTA-knappar: avståndet till text i bild är mindre och texten i knapparna linjerar inte) för Jerringpriset 2020. Klicka på bilden för mer info.


UX för digitala plattformar (2018-2019) hos Riksförbundet Attention. Uppdatering av backend och webbshop. Bättre tillgänglighet. Analysarbete. Kartlagt användarresor, ökat antalet besökare på sajt, följare på FB, mm. Design av onboarding och win-back av tidigare medlemmar med hjälp av sms mm. Klicka på bilden för mer info.


UX för Skarpnäcks Nyheter (2016-2017), lokal Webbtidning. Sajtkonstruktion, content, förbättringar av detaljer i tidningens layout, kopplat ihop prenumerantflöde med Facebook, mail, mm. Klicka på bilden för mer info.