UX-design

Här följer några exempel på UX-design av Aminata för olika uppdragsgivare. Eftersom arbetsproverna i portfolion är indelade i olika kategorier finns det också UX-arbete att titta på under rubrikerna “Webdesign” samt “UX-research“.


Användarresa för Sveriges Radios app SR Play (2020), vid klick på “smarta länkar”. Del av ett större researchprojekt.


Onboarding slides för C More (2018) där jag skrev text och deltog i att designa flödet. Här i två tidiga utkast, som senare ändrades till två slides.


Mappad User Journey för Philips produktsidor, research kring användarnöjdhet och säljsidornas användbarhet. Del av ett större elevarbete under utbildning på Hyper Island.


zlatan ibrahimovic

UX-projekt för SR (2019-2020). Interaktiv grafik för Radiosportens Jerringpris. Design av interaktivitet, grafik och gränssnitt. Optimerat för mobil. Aminatas mallar gjordes för Jerringpriset 2019, men lever kvar och har återanvänts (med något modifierade CTA) för Jerringpriset 2020, 2021, samt 2022. Klicka på Zlatan för mer info.


UX för digitala plattformar (2018-2019) hos Riksförbundet Attention. Uppdatering av backend och webbshop. Bättre tillgänglighet. Analysarbete. Kartlagt användarresor, ökat antalet besökare på sajt, följare på FB, mm. Design av onboarding och win-back av tidigare medlemmar med hjälp av sms mm. Klicka på bilden för mer info.


UX för Skarpnäcks Nyheter (2016-2017), lokal Webbtidning. Sajtkonstruktion, content, förbättringar av detaljer i tidningens layout, kopplat ihop prenumerantflöde med Facebook, mail, mm. Klicka på bilden för mer info.