WEBBSAJT FÖR BJÖRN CEDERBERG

Beställare: Björn Cederberg, författare och filmare med eget företag.

Beställning: En webbsida som presenterar Björn Cederbergs filmer, böcker och tidningsartiklar, samt blogginlägg med nyheter om filmvisningar, föredrag mm.

Min roll: Att sätta upp sajten och skapa förslag till design och funktionalitet efter samtal med beställaren, som gärna ville ta över och fortsätta driva installationen själv efter genomfört designarbete. Efter att ha satt upp en funktionell och stabil grundsajt i WordPress valde jag ett lite flytande och responsivt tema, med bildfokus och typsnitt som kunden tyckte om. Temat är designat så att det fungerar lika bra på mobil som på dator. Sajten fick flera avdelningar, för böcker, film, journalistik och nyheter (det vill säga nyheterna är beställarens egen blogg). Jag bearbetade och la upp texter och bilder från filmer, bokomslag och tidningsklipp som beställaren levererade originalen till. Jag gjorde också en del modifieringar i css för att ta bort menytext från temat som beställaren inte ville ha med och gav grundläggande instruktioner till hur sajten skulle kunna uppdateras och skötas. Jag hjälpte också till med att flytta installationen till ett annat webbhotell, då beställaren inte var nöjd med prisbilden på det första hotellet.

När: Sajten var online vintern 2017, uppdaterades 2018 i samband med flytt, används fortfarande av beställaren och ger synlig credit till undertecknad (Aminata).

Länkhttp://bjorncederberg.se/