Webbsajt för Acrobalance

Beställare: Acrobalance, Henrik Agger och Louise Bergholm von Eulers.

Beställning: En ny, modern, responsiv och mobilvänlig webbsajt.

Utmaning: Att snabbt hitta en funktionell design som tilltalar kunden och är lätt att använda, samt att hinna sätta upp sajten inom tre veckor från att beställningen gjordes.

Process: När Louise hörde av sig om en ny webbsida för Acrobalance där hennes och Henriks arbete skulle presenteras inför ett showcase, förstod jag snabbt vad de behövde. Den tidigare webbsidan var föråldrad, fungerade inte i mobil, och kändes utdaterad.

Jag bad dem först komma med önskemål kring hur många undersidor de ville ha och hur det skulle se ut i menyn. När vi hade en plan bad jag dem sammanställa texter och bilder och ange på vilka sidor de skulle ligga. De sprendade sedan över bilder och mailade texter.

Med utgångspunkt från att de själva kan komma att vilja redigera sidan framöver gjorde jag först en betainstallation av WordPress och presenterade en responsiv design som jag trodde de skulle gilla. Sedan bearbetade vi texter och arbetade med bilderna. Jag gjorde en översättning till engelska och satte upp en frontsida, en “about” sida, tre sidor med föreställningar och en kontaktsida. De ville också ha en arkivsida med ett galleri av bilder från tidigare föreställningar. Jag löste det med hjälp av en bildgalleri-plugin från ett fototema som de kan fortsätta experimentera med själva, efter att ha fått videoinstruktioner från mig.

I footern på sidan la jag en enklare meny, för att det ska vara möjligt att fortsätta scrolla runt på sidan så länge man vill. Jag la in en lätt genomskinlig knapp i högre nedre hörnet för att användaren snabbt ska kunna återvända till toppen av sidan. Jag installerade också analysverktyg, skydd mot hack och spam, möjlighet att skicka mail via ett mailformulär och gjorde en mängd andra små justeringar för att sajten ska fungera optimalt. När allt är klart och överlämnat till användaren är tanken att de ska ha största möjliga självständighet, för att själva fortsätta bearbeta sidan, eller anlita någon annan för underhåll om de vill.

Slutligen flyttade jag över WordPressinstallationen, dvs den nya sidan, till Acrobalance egen webbleverantör och la ut den live.

När: Sajten var online i februari 2021. Den ger credit i footer till mig som sajtskapare.

Länk: https://acrobalance.com

.

gammal hemsida

Den tidigare webbsidan

.

Nya webbsidan, hemskärmen.

.

Bildgalleri

.

Detalj från föreställningssida

.

.